NavMenu

Budžet Vojvodine nakon rebalansa uvećan za skoro 6 milijardi dinara - 70% sredstava predviđeno za investicione projekte

Izvor: eKapija Utorak, 30.08.2022. 15:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eivanov/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon rebalansa, budžet AP Vojvodine uvećan je za gotovo 6 milijardi dinara, odnosno 7,6% u odnosu na početni budžet, koji je usvojen u decembru 2021. godine, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da će samo za investicione projekte biti izdvojeno 70% sredstava, navedeno je na zvaničnom sajtu Pokrajinske vlade.

Kada je reč o ulaganjima u zdravstvo, predložena su sredstva u visini od 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju starog objekta Kamenice 1 u kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici, nabavku linearnog akceleratora za Institut za onkologiju i za nabavku opreme za zdravstvene ustanove u AP Vojvodini.

Dve velike investicije u vodoprivredi obezbediće tehničke mogućnosti za snabdevanje vodom poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje – Magistralni kanal K-1 Novi Kneževac i Jegrička na više od 20.000 ha, a za te namene, kako je navedeno, predviđeno je 1,13 milijardi dinara, kao i 143,4 miliona dinara za vodosnabdevanje u lokalnim samoupravama: Subotica, Bečej, Bačka Topola, Inđija, Senta i Novi Sad.

Takođe, Pokrajinska vlada finansiraće projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju fabrike vode u Petrovaradinu, koja je zajednički projekat Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Prema rečima Igora Mirovića, "za višegodišnji projekat rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta u Subotici obezbeđena su 274 miliona dinara kako bi i on konačno bio realizovan".

Kako se dodaje, rebalansom je predviđeno i 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada, kao i 170 miliona dinara za završetak rekonstrukcije lokalnog puta Stapar–Sivac.

Rebalansom su obuhvaćena i ulaganja u osnovne i srednje škole.

- Planiran je i nastavak tehničko-tehnološkog opremanja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, u vrednosti od 534 miliona dinara što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih u objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici - navedeno je na stranici Pokrajinske vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.