NavMenu

Budžet Vojvodine rebalansom će biti uvećan za 5,96 milijardi dinara - Evo kako su raspoređena sredstva

Izvor: eKapija Sreda, 17.08.2022. 15:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eivanov/shutterstock.com)Ilustracija
Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici utvrdila rebalans budžeta po kojem novi obim budžeta iznosi 95,16 milijardi dinara, što je povećanje od 5,96 milijardi dinara, odnosno 6,68%, navedeno je na sajtu Vlade.

Rebalans budžeta ostvaren je najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit – 5,37 milijardi dinara.

- Sredstva kapitalnog dela budžeta veća su za 4,85 milijardi dinara i biće raspoređena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte - navodi se iz Pokrajinske vlade.

Kako je precizirano, dve velike investicije u vodoprivredi obezbediće tehničke mogućnosti za snabdevanje vodom poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje na više od 20.000 hektara – "za te namene predviđeno je 1,13 milijardi dinara, kao i 143,4 miliona dinara za vodosnabdevanje u šest lokalnih samouprava: Bečej, Bačka Topola, Subotica, Inđija, Senta i Novi Sad".

Predloženo je da sredstva u visini od 1,3 milijarde dinara budu opredeljena za rekonstrukciju starog objekta Kamenice 1 u kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici, nabavku linearnog akceleratora za Institut za onkologiju i za nabavku opreme za zdravstvene ustanove u AP Vojvodini.

Za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada opredeljeno je 800 miliona dinara, dok je 170 miliona dinara predviđeno za završetak rekonstrukcije lokalnog puta Stapar–Sivac.

Sredstva u iznosu od 534 miliona dinara namenjena su za tehničko-tehnološko opremanje Radio-televizije Vojvodine što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih iz starog objekta u novoizgrađeni objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici.

Kako je navedneo na sajtu Pokrajinske vlade, za završetak jednog od ranije započetih dugogodišnjih projekata – adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici – planirana su sredstva u iznosu od 274 miliona dinara.

- Iako je prvobitno bilo predviđeno zaduženje od 450 miliona dinara kod Evropske banke za obnovu i razvoj za projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima javne namene u AP Vojvodini, u ovoj godini to neće biti učinjeno pošto još nije zaključen ugovor sa EBRD, a finansijski potencijal pokrajinskog budžeta omogućava da se realizacija projekta energetske efikasnosti započne iz sopstvenih sredstava, saopšteno je iz Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.