NavMenu

Tokom septembra konkurs Svetske banke za stočare

Izvor: Agrosmart Četvrtak, 16.09.2021. 17:42
Komentari
Podeli
llustracija (Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)llustracija
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije tokom septembra će raspisati drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2021. godini – SKAP projekat.

Predmet Javnog poziva biće investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti stočarske proizvodnje, prenosi OK Radio.

Direktni korisnici "Projekta konkurentne poljoprivrede u Srbiji" su fizička lica, nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, zadruge, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća.

Među ciljanim korisnicima fokus je na ranjive grupe u poljoprivrednom sektoru u Srbiji: žene, mladi poljoprivredni proizvođači u ugroženim područjima (nerazvijene/siromašne opštine).

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji pruža mogućnost zainteresovanima da dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije, 40 % kreditno finansiraju iz kredita sa poslovnim bankama uz svega 10% sopstvenog učešća, za realizaciju projekata kojim će unaprediti poljoprivrednu proizvodnju gazdinstava i učestvovati u razvoju konkurentnosti poljoprivrede u Republici Srbiji.


"Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji" je zajednička inicijativa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke i uvodi novi model finansiranja kako bi se osnažili mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost.

U 2021. godini opredeljeno je 20 mil EUR za realizaciju ovog projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.