NavMenu

Nedimović: Država će pomoći mioničkim poljoprivrednicima zbog suše

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 13.09.2021. 16:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: igorstevanovic/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede će pomoći mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše, poručio je danas u Mionici ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar poljoprivrede je zajedno sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem obišao poljoprivrednike u Mionici i razgovarao sa njima u Skupštini opštine Mionica.

Nedimović je najavio javne pozive koje ći ministarstvo uskoro raspisati iz oblasti mehanizacije, gde će država učestvovati sa 50%, saopštila je opština Mionica.

- Sa predsednikom opštine Mionica dogovorićemo na koji način će država pomoći mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše. Da vidimo na koji način ćemo da reagujemo putem robnih rezervi kako bismo obezbedili stočnu hranu. A od oktobra zbog deficita mleka, očekujemo povećanje cene - rekao je Nedimović.

On je istakao da je premija za mleko povećana sa sedam na 10 dinara i da Srbiju u narednom periodu očekuju nove mere kada je reč o mlečnom govedarstvu.

Predsednik opštine Mionica, Boban Janković obraćajući se mioničkim poljoprivrednicima naglasio je da država sve čini kako bismo danas u Srbiji i Mionici imali kvalitetne poljoprivredne proizvode.

- Naporno radimo kako bi naši poljoprivredni proizvođači imali sve uslove za razvoj. Asfaltiramo lokalne puteve, ulažemo u komunalnu infrastrukturu. Poljoprivereda je izuzetno važna za građane Mionice. A ove godine smo uz podršku Vlade Srbije obezbedili više od 1,5 milijardi dinara, koje će biti uložene u drastično poboljšanje uslova života svih Mioničana - rekao je Janković.

U obilasku opštine Mionica, ministar Nedimović sa predsednikom Bobanom Jankovićem posetio je i mioničkog uspešnog živinara Milana Stepanovića iz sela Paštrića.

Milan sa svojom porodicom uzgaja 12.000 pilića, a domaćinstvo Stepanović je opremljeno i najmodernijom klanicom.

Opština Mionica raspisala je dva javna poziva za dodelu podsticaja za investicije u fizičku imovinu gazdinstava i investicije u organsku proizvodnju.

Ukupna sredstva koja je Opština opredelila iznose 12,8 miliona dinara, od toga 9 miliona za podsticaje u fizičku imovinu, a 3,8 miliona za podsticaje u organsku proizvodnju.

- Opština Mionica je opredelila 12 miliona dinara za razvoj poljoprivrede. To je značajna suma. Pozivam sve mioničke poljoprivrednike da konkurišu i obezbede novac koji im je neophodan - rekao je Janković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.