Izvor: Agrosmart | Četvrtak, 10.06.2021.| 11:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Topola sufinansira 100% kamate na poljoprivredne kredite

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Opština Topola raspisala je Konkurs za izbor korisnika sredstava po Programu mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2021. godinu.

Ovim konkursom se utvrđuju uslovi i način izbora korisnika sredstava za realizaciju mere - Kreditna podrška, odnosno Sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite čiji je cilj doprinos ekonomskom osnaživanju poljoprivrednih gazdinstava.

Ukupno planirana sredstva za raspodelu po ovoj meri su 500.000 dinara.

Kratkoročni ili dugoročni krediti se odobravaju za namene – finansiranje poljoprivredne delatnosti.

Korisnici mere mogu biti fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Topola, upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, sa aktivnim statusom.

Korisnicima će se isplatiti 100% redovne nominalne kamate, za kredite do 1.500 EUR u dinarskoj protivvrednosti do 12 meseci, a maksimalno 17.000 dinara. Isplata 100% redovne nominalne kamate predviđena je i za kredite do 3.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti do 24 meseca, a maksimalno 50.000 dinara.

Zahtev za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite podnosi se lično preko Pisarnice Opštinske uprave opštine Topola.

Komisija će razmatrati prispele zahteve jednom nedeljno i rangirati potencijalne korisnike po redosledu podnošenja zahteva i dostavljati banci Potvrdu o ispunjenosti uslova po konkursu/Saglasnost za subvencionisanje kamate.

Zahtevi za korišćenje sredstava po ovom konkursu se podnose lično na pisarnici Opštinske uprave opštine Topola na obrascima koji se mogu preuzeti u elektronskom obliku preko sajta opštine Topola – www.topola.rs ili lično na pisarnici Opštinske uprave opštine Topola, ulica Bulevar Kralja Aleksandra I broj 9.

Konkurs će biti otvoren od 08. juna 2021. godine do utroška planiranih sredstava Odlukom o budžetu Opštine Topla za 2021. godinu, a najkasnije do 31. oktobra 2021. godine.

Informacije u vezi sa raspisanim Konkursom mogu se dobiti na telefon 034/6811-274 ili lično u Opštini Topola kancelarijama broj 1 i 2, ulica Kraljice Marije 1.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE