NavMenu

Na osnovu podrške Ministarstva privrede MSP očekuje se ukupna vrednost investicija od 9,2 milijarde dinara

Izvor: Tanjug Utorak, 20.04.2021. 13:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Borislav Bajkic/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo privrede za podršku sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnicima kroz nekoliko programa opredelilo je više od dve milijarde dinara, a rebalansom budžeta predviđena su i dodatna kreditna sredstva - rekao je danas državni sekretar u tom mininistarstvu Milan Ljušić.

On je na onlajn "Danu preduzetnika" koji je organizovala Privredna komora Srbije istakao da je za program nabavke opreme opredeljeno više od 1,5 milijardi dinara i posebno istakao značaj novoustanovljene linije podrške za mlade i žene preduzetnike.

Aleksandra Vučetić iz Ministarstva privrede istakla je da se na osnovu podrške očekuje ukupna vrednost investicija od 9,2 milijarde dinara.

Ona je iznela detalje programa za podršku početnicima u poslovanju za koji je ukupno izvojeno 150 miliona dinara bespovratne podrške, programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte gde su bespovratna sredstva 200 miliona dinara, kao i programa za nabavku opreme za koji je opredeljeno 1,5 milijardi dinara bespovratnog novca.

Novi program, usmeren na žene preduzetnike i mlade preduzetnike, podržan je sa 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Uz uslov da su im mala privredna društva ili preduzetničke radnje osnovane u poslednjih pet godina, za mlade je obaveza da imaju do 30 godina a za žene su osnivači ili da imaju natpolovično učešće u firmi odnosno da su jedan od zakonskih zastupnika.

Bespovratna sredstva mogu dobiti u iznosu i do 2,7 miliona odnosno maksimalnih 45% investicije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.