NavMenu

EU finansira sa 1 mil EUR one koji se bave turizmom u istočnoj Srbiji

Izvor: Beta Sreda, 08.07.2020. 16:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Evropska unija dodeliće 1 mil EUR pomoći za preduzetnike, fizička lica i poljoprivredna gazdinstva koji se bave turizmom u 12 opština u istočnoj Srbiji na konkursu koji je otvoren do 21. jula, sa ciljem da se ublaže ekonomske posledice krize nastale zbog pandemije korona virusa, objavio je danas EU info centar.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici, registrovana poljoprivredna gazdinstva, kao i fizička lica koja pružaju uslugu smeštaja sa teritorija Boljevca, Bora, Golubca, Kladova, Knjaževca, Majdanpeka, Negotina, Požarevca, Smedereva, Sokobanje, Velikog Gradišta i Zaječara.

Kako je istaknuto, ovim sredstvima EU pruža podršku lokalnom privatnom sektoru, kako bi se poboljšao kvalitet turističkih usluga u ovom kraju i region promovisao kao bezbedna i atraktivna turistička destinacija.

Zainteresovani mogu da konkurišu za sredstva kako bi modernizovali smeštajne i ugostiteljske objekte, suvenirnice i druge turističke sadržaje.

Precizirano je da to obuhvata, ali ne isključivo, troškove za renoviranje, adaptaciju, proširenje i unapređenje kvaliteta objekata, nabavku neophodne opreme.

Može se konkurisati i za sredstva koja će omogućiti uvođenje novih turističkih proizvoda i usluga, novih prodajnih kanala, kao i za promotivne aktivnosti.

Više informacija o uslovima konkursa, kao i konkursna dokumentacija mogu se pronaći OVDE.

Konkurs se sprovodi u okviru projekta "EU za kulturno nasleđe i turizam" koji je usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja.

Projekat finansira EU, a sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.