Izvor: Radio Dunav | Petak, 26.06.2020.| 10:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Apatinska pivara sakupila 1.350.000 krunskih čepova, koje je donirala udruženju Čep za hendikep

Ilustracija (Foto: Pixabay / Hans)
Apatinska pivara nastavila je akciju prikupljanja čepova i u proteklom periodu sakupila 1.350.000 krunskih čepova, koje tradicionalno donira udruženju Čep za hendikep. Na ovaj način obezbeđena je pomoć za nabavku ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom širom Srbije.

- Ova akcija je odličan način da pokažemo da je recikliranje dobra navika kojom smanjujemo otpad i štitimo životnu sredinu, ali pomažemo i ljudima sa invaliditetom da dođu do neophodnih pomagala koja im olakšavaju život. Pravi promoteri humanosti, ali i reciklaže, su upravo ljudi poput osnivača i predsednika udruženja Čep za hendikep Zorana Martinova, koji neumorno prikuplja čepove na brojnim lokacijama širom Srbije - kažu u Apatinskoj pivari.

Tradicionalna akcija Apatinske pivare je motivisala i potrošača Mirka Mijića iz Sombora da zajedno sa prijateljima sakupi veliki broj čepova i preda ih pivari u Apatinu.

- Čepove sam počeo da sakupljam iz hobija, ali onda se to pretvorilo u širu akciju, koja je dobila i humanitarni karakter. Drago mi je da mogu dodatno da doprinesem da se obezbede ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom - izjavio je Mijić.

Apatinska pivara se 2015. godine priključila akcijiudruženja Čep za hendikep i od tada svake godine prikuplja čepove pozivajući ljude da učine dobro delo pomažući onima kojima je napotrebnije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.