Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.06.2020.| 14:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za proizvodnu delatnost Beograd izdvojio više od 70 miliona dinara

Ilustracija (Foto: Family Business/shutterstock.com)
Beogradski sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je ugovore o dodeli finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda za 2020. godinu.

Veličković je rekao da su subvencije bespovratne i da su predviđene za kupovinu osnovnih sredstava, za podsticaje za novo zapošljavanje, za samozapošljavanje, obuke, podršku sektoru koji se bavi inovativnom delatnošću, kao i za promociju preduzetništva, prenosi Beoinfo.

Veličković je naveo da su korisnici izabrani na javnom konkursu za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva za 2020. godinu za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme.

- Opredeljena sredstva ove godine, kao i prethodne, iznose 20 miliona dinara, tačnije milion dinara bez PDV-a po korisniku. Konkursom su podržana 22 privredna subjekta, od čega je osam u vlasništvu žena. Ovim konkursom želimo da afirmišemo i podržimo razvoj ženskog preduzetništva i rodne ravnopravnosti, sa ciljem da se unapredi poslovni proces - rekao je on.

Prema njegovim rečima, ova sredstva omogućiće preduzetnicima proširenje sopstvenih kapaciteta, čime će stvoriti uslove za zapošljavanje 22 nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, sa punim radnim vremenom u periodu od minimum jedne godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.