Izvor: eKapija | Petak, 13.03.2020.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan javni poziv za učešće u programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija

Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock)
Razvojna agencija Srbije raspiasala je javni poziv za učešće u programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u 2020. godini.

Kako se navodi cilj ovog programa je podršku privrednim društvima u proizvodnim delatnostima da kroz unapređenje svojih poslovnih performansi ispune uslove da postanu dobavljači multinacionalnih kompanija, navodi se na sajtu Razvojne agencije Srbije.

Podnosilac prijave, između ostalog, treba da je registrovan u Agenciji za privredne registre, zaključno sa 1. januarom 2017. godine, da nije u državnoj svojini, kao i da nije deo grupacije koja ispunjava uslove za status MNK. Takođe potrebno je da je pretežna delatnost u: sektoru automobilske industrije - uređaji i komponente za automobilsku industriju (plastika, guma, mašine / oprema); sektoru mašina i opreme za druge namene; sektoru obrade metala; sektoru gume i plastike; sektoru proizvodnje kućnih aparata i delova kućnih aparata; sektoru električnih i elektronskih sistema i elemenata električnih i elektronskih sistema.

Programom će se sufinansirat kupovina proizvodne opreme, unapređenje proizvodnih hala, kupovina i instalacija opreme za automatizaciju postojećih proizvodnih procesa, kao i konsultantska podrška.
Za realizaciju ovog Programa, opredeljen je budžet u iznosu od 290 miliona dinara. Javni poziv je raspisan 2. marta 2020. godine, a prijave se podnose lično ili preporučenom poštom u štampanoj formi, u roku od 30 dana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.