NavMenu

Iz Fonda za manjine 30 miliona dinara za projekte u obrazovanju - Konkurs do 18. marta

Izvor: Tanjug Četvrtak, 20.02.2020. 11:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eivanov/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je javni konkurs za dodelu sredstava iz Fonda za nacionalne manjine za finansiranje programa i projekata iz oblasti obrazovanja, izjavio je danas ministar Branko Ružić.

Ružić je u izjavi za Tanjug istakao da je iz pomenutog fonda za tu namenu izdvojeno 30 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, pravo učešća na konkursu imaju ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Takođe, kako je dodao, na konkurs se mogu prijaviti i organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, te zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta, odnosno akademija strukovnih studija.

Konkurs će, kako je rekao Ružić, biti otvoren do 18. marta, uz objašnjenje da je cilj da se svake godine finansiraju kvalitetni programi i projekti, koji će unaprediti položaj pripadnika nacionalnih manjina.

Sredstva se dodeljuju godišnje, u jednoj od četiri zakonom utvrđene oblasti – kultura, obrazovanje, informisanje i službena upotreba jezika i pisma nacionalnih manjina, precizirao je ministar.

On je ukazao na to da konkretnu oblast za datu godinu utvrđuje Savet za nacionalne manjine Vlade Srbije na predlog, to jest u saradnji sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Inače, više od pola miliona građana je upisano u posebni birački spisak za izbor članova nacionalnih saveta nacionalnih manjina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.