Izvor: eKapija | Petak, 07.02.2020.| 14:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vojvodina finansira poljoprivredu, preradu voća, ribarstvo i lovstvo - Raspisano 6 konkursa

Ilustracija
Ilustracija (Foto: branislavpudar/shutterstock.com)
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je šest konkursa, kojima se finansira poljoprivreda, prerada voća, ribarstvo i lovstvo.

Cilj i predmet prvog konkursa jeste podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava. Reč je o Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voće, grožđe, povrće (uključujući pečurke), cveće i ostali usevi u AP Vojvodini u 2020. godini.

Konkurs je otvoren do 6. marta 2020. godine.

Konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih na teritoriji AP Vojvodine za 2020. godinu ima za cilj unapređenje načina korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta u cilju unapređenja ribarstva na teritoriji AP Vojvodine.

Predmet konkursa je podizanje novih i rekonstrukcija postojećih ribnjaka, na površini ne manjoj od 1 ha i ne većoj od 50 ha, koji se nalaze na teritoriji AP Vojvodine.

Pod objektima se podrazumevaju isključivo objekti za proizvodnju ribe: rastilišta, mladičnjaci, tovilišta, zimovnici, izlovni i obodni kanali.

Konkurs je otvoren do 15. marta 2020. godine.

Cilj Konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2020. godini je poboljšanje kvaliteta mleka i mesa, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu.

Predmet konkursa je sufinansiranje potrebne nove opreme u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka.

Konkurs je otvoren do 6. marta 2020. godine.


Konkurs je otvoren do utroška novca, zaključno sa 6. martom 2020. godine.

Cilj Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini jeste ulaganje u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva.

Konkurs je otvoren do utroška novca, zaključno sa 6. martom 2020. godine.

Konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2020. godinu ima za cilj unapređenje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta i praćenje stanja pojedinih vrsta divljači na teritoriji Vojvodine.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstva za izradu i realizaciju programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa i druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu.

Konkurs je otvoren zaključno sa 15. martom 2020. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE