NavMenu

Kako do 500.000 EUR od Norveške za projekte podrške zapošljavanju mladih

Izvor: eKapija Utorak, 04.02.2020. 13:55
Komentari
Podeli
Informativne sesije na kojima će organizacije za podršku poslovanju, fondacije i zadužbine moći da saznaju kako da konkurišu za 500.000 EUR bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške kroz projekat "Norveška za vas – Srbija" biće održane od 10. do 13. februara 2020. godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zlatiboru.

Naime, Norveška finansira sa 500.000 EUR javni poziv za podršku zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju u nerazvijenim područjima, te aktivnosti treba da budu sprovedene u jednoj od 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom.

Cilj ovog poziva je da doprinese zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju ugroženih i marginalizovanih grupa kroz unapređenje poslovnog okruženja, tako što će lokalna preduzeća učiniti održivijim i konkurentnijim i zaposliti više mladih uz podršku koju pružaju korisničke organizacije.

Projektni predlozi mogu da obuhvate intervencije koje doprinose poboljšanju procesa proizvodnje i kvaliteta usluga ili proizvoda, širenju tržišta, uvođenju relevantnih standarda i dobijanju sertifikata, zapošljavanju mladih i unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou. Korisnici projekata moraju biti građani gradova i opština uključenih u projekat "Norveška za vas". Svi zainteresovani mogu da podnesu predloge projekata do 8. marta 2020, a vrednost podrške može da iznosi od 20.000 do 100.000 EUR.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta "Norveška za vas" www.norveskazavas.org.rs, a informativne sesije biće održane prema sledećem rasporedu:

- ponedeljak, 10. februar 2020. Beograd, hotel Crystal (Internacionalnih brigada 9), 11 časova
- utorak, 11. februar 2020. Novi Sad, hotel Sheraton (Polgar Andraša 1), 11 časova
- sreda, 12. februar 2020. Niš, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš (Pariske komune bb), 11 časova
- četvrtak, 13. februar 2020. Zlatibor, hotel Mona (Miladina Pećinca 26), 11 časova

Projekat "Norveška za vas - Srbija" ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Republike Srbije u Evropsku uniju i jačanje informacione bezbednosti Vlade Republike Srbije. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 6,18 mil EUR, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.