NavMenu

Raspisani pozivi za meru sedam i devet IPARD II programa

Izvor: Tanjug Petak, 29.11.2019. 12:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock)Ilustracija
Raspisani su pozivi za meru sedam i devet IPARD II programa Evropske unije za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

On je na šestom zasedanju IPARD II Odbora za praćenje rekao i da je veoma važno da je taj konkurs raspisan, pre svega zbog ruralnog turizma.

- Razgovarali smo sa ljudima iz Evropske komisije o tome kako da se spremimo za ruralnu infrastrukturu, jer će nam to u IPARD-u tri biti na raspolaganju. To se odnosi na puteve po selima, na vodosnabdevanje i na sve ono što je neophodno da jedno selo živi - rekao je Nedimović.

Dodao je da je na poziv za traktore, koji je zaključen pre tri dana, pristiglo 459 aplikacija, ukupno ima zahteva za 15 mil EUR, a da je na raspolaganju 10-11 mil EUR.

- To znači da je velika motivisanost ljudi i da je velik broj zahteva, ali svakako tek treba svi da budu pregledani, pa ćemo uskoro tačno znati ko je ispunio tehničke uslove iz aplikacije. Sigurno je da ćemo u punom kapacitetu iskoristiti novac namenjen za traktore - naveo je Nedimović.


Kad je reč o IPARD-u III ministar kaže da su važne nove mere koje se odnose na ruralnu infrastrukturu i na podsticaje za mlade poljoprivrednike.

IPARD II, program donacija za period od 2014. do 2020. godine, realizuje se preko Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Uprave za agrarna plaćanja, a budžet za meru tri je 82.946.667 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.