Izvor: eKapija | Subota, 14.09.2019.| 14:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vojvodina daje milion dinara za obrazovanje srednjoškolaca o zadrugarstvu - Konkurs otvoren do 24. septembra

Ilustracija (Foto: YanLev/shutterstock.com)
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs o dodeli bespovratnih sredstava javnim srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine, za realizaciju projektnih aktivnosti na temu zadrugarstva u 2019. godini.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koja se dodeljuju je milion dinara, a cilj konkursa je podrška u oblasti podizanja kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa srednjeg obrazovanja na temu zadrugarstva,u saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine, a koji će se realizovati kroz projektne aktivnosti (predavanja stručnjaka za zadružno organizovanje, posete zadrugama i nagrađivanje) i upoznavanje učenika sa radom savremenih zadruga, na teritoriji AP Vojvodine, koje posluju u skladu sa Zakonom o zadrugama.

Bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 100% od ukupne vrednosti projekta, a prilikom obračuna, uzima se ukupna vrednost projekta s porezom na dodatu vrednost (PDV).

Sredstva su namenjena su za realizaciju projektnih aktivnosti na temu zadrugarstva - troškova organizovanog prevoza i ishrane učenika srednjih škola prilikm posete zadrugama i troškova
nagrada za najbolje prezentacije koju će ustanove dostaviti nakon obilaska zadruga.

Konkurs je otvoren zaključno sa 24.09.2019. godine.

Detalje o konkursku pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.