Izvor: Beta | Petak, 30.08.2019.| 10:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Žene iz Vranja imaju priliku da pokrenu sopstveni biznis - Obezbeđeno po 240.000 dinara

Ilustracija (Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)
Žene iz Vranja mogu u okviru projekta "Inovacije u funkciji razvoja ženskog preduzetništva", vrednog ukupno oko pet miliona dinara, da pohađaju obuku i nakon toga konkurišu za bespovratnu pomoć od po 240.000 dinara za pokretanje ili inovacije sopstvenog biznisa.

Gradska većnica za socijalna pitanja Danijela Milosavljević rekla je da na području Vranja, kao i u celoj Srbiji, ima daleko manje žena nego muškaraca na rukovodećim položajima, kao i da je ovo jedna dobra prilika da se to stanje izmeni.

Ona je navela da je Grad Vranje ovim projektom konkurisao, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom za Pčinjski okrug, za pomoć kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića, od koga je dobijeno 4,4 miliona dinara, dok grad Vranje ovaj projekat sufinansira sa 500.000 dinara i obezbeđuje logističku podršku.

Predstavnik Regionalne razvojne agencije u Vranju Igor Milošević rekao je da će biti obezbeđena osmodnevna obuka za zainteresovane žene, koje, ukoliko su nezaposlene, treba da budu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a ukoliko su zaposlene, uslov je da račun preduzeća nije u blokadi i da prvi put konkurišu za sredstva od Republike ili Grada.

- Nakon što zainteresovane žene prođu trening, imaju obavezu da najkasnije za deset dana izrade biznis plan sa kojim će konkurisati, a najmanje deset žena će dobiti grantove od po 240.000 dinara - rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, uslov za dobijanje novca je i da u međuvremenu preduzeće žena koje prvi put pokreću biznis bude registrovano, dok žene koje već imaju preduzeća treba da pokažu za koju inovaciju u proizvodnji apliciraju.

Uslov za one koje dobiju novac je takođe da preduzeće sa kojim su aplicirale, kao i delatnost koja je navedena, treba da se obavlja najmanje dve naredne godine, dok je krajnji rok za prijavu, kod gradske uprave u Vranju ili kod Regionalne razvojne agencije, 4. septembar.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.