Izvor: Beta | Ponedeljak, 12.08.2019.| 18:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Finansijska podrška preduzetnicima u Vladičinom Hanu u cilju smanjenja siromaštva

Ilustracija (Foto: Atstock Productions/shutterstock.com)
Nemačka nevladina organizacija HELP će na osnovu ugovora sa opštinom Vladičin Han finansijski podržati najmanje 24 lokalna preduzetnika, od kojih najmanje polovina moraju biti Romi a 40% žene, izjavio je predstavnik HELP-a u Vranju Bane Stanojković.

On je za agenciju Beta izjavio da se aneksom ugovora između HELP-a i opštine Vladičin Han nastavlja saradnja na projektu čiji je cilj podrška Romima i drugim ugroženim grupama stanovništva u njihovim namerama da započnu ili razviju sopstveni biznis.

- Projektom HELP-a predviđeni su grantovi u opremi, organizovanju radne prakse i izgrađivanju kapaciteta neformalnih sakupljača sekundarnih sirovina, dok pojedinačni grantovi mogu da iznose 1.500, 2.400 ili 3.600 EUR - naveo je Stanojković.

Projekat HELP-a "Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji" finansira švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, a ukupna vrednost investicije za opštinu Vladičin Han od oktobra 2017. do septembra 2020. godine iznosi 53.780 EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.