NavMenu

Produžen rok za prijave za projekat "Norveška za vas" - 700.000 EUR za mikro i mala preduzeća i nezaposlene

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.07.2019. 14:16
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Rok u kojem budući preduzetnici i postojeća preduzeća mogu da podnesu predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške kroz projekat "Norveška za vas" produžen je do 15. avgusta 2019, saopšteno je iz Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Kraljevina Norveška izdvojila je 700.000 EUR za privredne aktivnosti koje će doprineti otvaranju novih radnih mesta, a budući preduzetnici i postojeća mikro i mala preduzeća iz 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom mogu da zatraže podršku do 10.000 EUR.

Ovaj javni poziv ima za cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima. Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se otvaranje najmanje 70 novih radnih mesta kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.

Poziv je podeljen u dve partije vredne po 350.000 EUR. Prva partija namenjena je nezaposlenima koji žele da počnu poslovanje, a budući preduzetnici kojima bude odobreno finasiranje biće u obavezi da finansijski učestvuju u projektu sa 10% od ukupne vrednosti projekta.Na drugu partiju mogu se prijaviti preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018, kojima je potrebna podrška za otvaranje novih radnih mesta, a biće u obavezi da daju gotovinski udeo od 20 odsto od ukupnih troškova projekta.

Dodatne informativne sesije na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održane od 29. do 31. jula 2019, prema utvrđenom rasporedu:

- Ponedeljak, 29. jul - Kruševac, Regionalna privredna komora (Balkanska 63, Kruševac), 11 časova.

- Utorak, 30. jul - Kučevo, Hotel Rudnik, (Svetog Save 96, Kučevo), 11 časova.

- Sreda, 31. jul - Valjevo, Regionalna privredna komora, (Karađorđeva 64, Valjevo), 10 časova

- Sreda, 31. jul - Novi Sad, Hotel Putnik (press sala, Ilije Ognjanovića 24, Novi Sad), 14.30 časova

Projekat "Norveška za vas - Srbija" ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture i uspostavljanje okvira informacione bezbednosti elektronske uprave u Srbiji. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 4,27 mil EUR, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta "Norveška za vas".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.