NavMenu

Kroz projekat "Norveška za vas" 700.000 EUR za otvaranje novih radnih mesta

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.06.2019. 18:18
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Kroz projekat "Norveška za vas", Norveška je izdvojila 700.000 EUR u okviru javnog poziva za podršku novim preduzetnicima i unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i otvaranje novih radnih mesta. Predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava mogu da podnesu budući preduzetnici i postojeća mikro i mala preduzeća iz 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom do 17. jula 2019, a maksimalna vrednost podrške može biti 10.000 EUR.

Ovaj javni poziv ima za cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima. Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se otvaranje najmanje 70 novih radnih mesta kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata, navodi se u saopštenju.

Poziv je podeljen u dve partije vredne po 350.000 EUR - prva je namenjena nezaposlenima koji žele da započnu poslovanje, a budući preduzetnici kojima bude odobreno finasiranje biće u obavezi da finansijski učestvuju u projektu sa 10% od ukupne vrednosti projekta. Na drugu partiju mogu se prijaviti preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018, kojima je potrebna podrška za otvaranje novih radnih mesta, a biće u obavezi da daju gotovinski udeo od 20% od ukupnih troškova projekta.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta "Norveška za vas".

Informativne sesije na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održane od 24. do 28. juna 2019, prema utvrđenom rasporedu:

Ponedeljak, 24. jun - Zrenjanin, Gradska uprava Grada Zrenjanina, Multimedijalna sala (Trg slobode 10, Zrenjanin), 10.30 časova

Utorak, 25. jun - Velika Plana, Dom Omladine (Branka Radičevića 1, Velika Plana), 10.30 časova

Sreda, 26. jun - Loznica, Omladinski centar (Trg Jovana Cvijića bb, Loznica), 10.30 časova

Četvrtak, 27. jun - Kraljevo, Regionalna privredna komora (Mala sala, Omladinska 2, Kraljevo), 10.30 časova

Petak, 28. jun - Leskovac, Visoka poslovna škola strukovnih studija (Vlade Jovanovića 8, Leskovac), 10.30 časova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.