Izvor: Beta | Sreda, 05.06.2019.| 17:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

EU ulaže 10,38 mil EUR u pogranični region Mađarske i Srbije

(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, koji se sufinansira putem IPA fonda, saopštio je danas, 5. juna, da je raspisao treći poziv za predloge projekata koji treba da se realizuju u pograničnom regionu dve zemlje, za šta je ukupno izdvojeno 10,38 mil EUR. Poziv će biti otvoren do 30. septembra ove godine, navedeno je u saopštenju.

Namenjen je projektima koji imaju za cilj da ostvare pozitivan uticaj na pogranični region u okviru unapređivanja prekograničnih sistema za upravljanje vodama i prevenciju rizika, smanjenja saobraćajnih uskih grla u prekograničnoj saobraćajnoj mreži, stimulisanja saradnje u oblasti turizma i očuvanja kulturnog nasleđa, kao i unapređivanja ekonomske konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz inovacije.

Obavezno je da se finansirani projekti primene u okviru županija Čongrad i Bač-Kiškun u Mađarskoj i okruga - Zapadna Bačka, Severna Bačka, Severni Banat, Južna Bačka, Srednji Banat, Južni Banat i Srem u Srbiji.

Pravo učešća imaju neprofitne javne ili private organizacije čije se centrale ili regionalna predstavništva nalaze u tim oblastima.

Projekti odabrani za finansiranje treba da traju najmanje šest meseci i ne duže od 18 meseci.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.