Izvor: eKapija | Subota, 23.03.2019.| 17:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konkurs za sredstva Fonda za lokal otvoren do 1. aprila - Lokalnim samoupravama blizu 490 miliona dinara

(Foto: eivanov/shutterstock.com)
Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić uputio je poziv gradovima i opštinama da konkurišu za sredstva iz Fonda za lokal, i podsetio na to da rok za prijavu ističe 1. aprila.

Ružić je naveo da je ove godine obezbeđeno 50% više sredstava za pomenuti fond i da je lokalnim samoupravama na raspolaganju ukupno 489.365.000 dinara, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

On je ocenio da je ohrabrujuće to što se sredstava u ovom fondu iz godine u godinu povećavaju, i naglasio da gradovi i opštine na ovaj način mogu da finansiraju izgradnju infrastrukture, uvođenje e-Uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija od značaja za lokalne sredine.

Ministar je ukazao na to da novinu u odnosu na prošlogodišnji konkurs predstavlja finansiranje i projekata smanjenja rizika od klimatskih promena, elementarnih nepogoda i slično.

- U protekloj deceniji smo se suočili sa velikim poplavama, zemljotresima i naučili lekciju o značaju preventive. Zato deo sredstava usmeravamo na preventivno delovanje kako bismo zaštitili imovinu i lokalnih samouprava i građana - objasnio je Ružić.

Gradovi i opštine mogu se prijaviti za četiri vrste projekata, a više o ovom pozivu možete videti OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.