Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.03.2019.| 10:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fond za inovacionu delatnost nastavlja da dodeljuje inovacione vaučere

(Foto: Gajus/shutterstock.com)
Želite da razvijate svoj proizvod? Potrebna su vam ispitivanja u laboratoriji? Fond za inovacionu delatnost objavio je javni poziv za dodelu inovacionih vaučera koji su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima da koriste usluge akademskog sektora kako bi poboljšali svoje proizvode, procese i usluge i time podigli nivo inovativnosti svojih proizvoda i postali konkurentniji na tržištu.

Kako je saopšteno iz Fonda za inovacionu delatnost, zainteresovana mikro, mala i srednja preduzeća mogu da konkurišu za inovacione vaučere vrednosti do 800.000 dinara za dobijanje usluga od javnih naučnoistraživačkih organizacija kako bi rešila tehnički ili tehnološki problem na koji nailaze u svom poslovanju (primera radi, za razvoj novih ili za poboljšanje postojećih proizvoda, izradu demonstracionog prototipa, različite vidove ispitivanja). Jednom podnosiocu prijave mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1.200.000 dinara. Odobreni inovacioni vaučer se mora iskoristiti u roku od šest meseci.

Poziv za dostavljanje prijava otvoren je sve dok opredeljena sredstava u iznosu od 60 miliona dinara ne budu utrošena. Vaučeri će se dodeljivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća.

Za inovacioni vaučer zainteresovana preduzeća se mogu prijaviti preko portala Fonda, a sve detalje o programu i uslovima nalaze se na internet prezentaciji Fonda za inovacionu delatnost. Takođe, za dodatne informacije tim Fonda stoji na raposlaganju putem e-mail adrese: ivauceri@inovacionifond.rs.

Podsećamo, do sada Fond za inovacionu delatnost dodelio je 220 inovacionih vaučera za 180 malih i srednjih preduzeća, u ukupnom iznosu od 140.147.171 dinara.

Dizajn i procedure za implementaciju sheme inovacionih vaučera su pripremljene u okviru projekta "Podrška istraživanju, inovacijama i transferu tehnologije" koji se finansira iz IPA sredstava EU za 2013, a njime administrira Svetska banka, dok su sredstva za realizaciju obezbeđena iz budžeta Vlade Republike Srbije sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz "Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja" (sporazum o zajmu Republike Srbije sa Svetskom bankom).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.