Izvor: Politika | Utorak, 15.01.2019.| 08:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Investitorima u 2019. od 3.000 do 7.000 EUR po radnom mestu - Nema više državnih subvencija za međunarodnu trgovinu i hotele

(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
U budžetu Srbije za 2019. godinu planirano je 15 milijardi dinara za subvencije za nova radna mesta, međutim, prevashodno za zapošljavanje radnika u fabrikama i delom za sektor informaciono-komunikacionih tehnologija, ali, što je novina, ne i za oblast usluga međunarodne trgovine i hotelskog smeštaja, piše Politika.

List navodi da je ovo za 2,5 milijaradi dinara više nego prošle godine i najviše u poslednjih 12 godina kada su subvencije uvedene i dodaje da u Ministarstvu privrede kažu da su ove uredbe razdvojene i da će biti donete nove za prehrambenu industriju.

- Uredbom o određivanju kriterijuma koju je Vlada Srbije usvojila krajem prošle nedelje, predviđeno je da, osim za otvaranje novih radnih mesta u proizvodnji, podsticaji mogu biti dodeljeni i za usluge servisnih centara i podršku poslovnim operacijama - navodi Politika.

Investitori će dobijati dobijati od 3.000 do 7.000 EUR po radnom mestu, u zavisnosti od toga u koje sredine ulažu, a minimum uloženih sredstava kretaće se od 100.000 EUR u nerazvijene sredine do 500.000 u one razvijene.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.