NavMenu

Zeleni inovacioni vaučeri "pustili korenje" u Srbiji - Malim i srednjim preduzećima dodeljeno 435.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.11.2018. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: ponsulak/shutterstock.com)
Program zelenih inovacionih vaučera obeležio je danas u Beogradu svoju prvu godišnjicu postojanja na svečanosti u okviru koje je nagrađeno novih osam domaćih malih i srednjih preduzeća sa ukupno 135.000 EUR za zelene investicije.

Program je u svojoj prvoj godini postojanja podržao 29 projekata čiji vaučeri su ukupno vredni 435.000 EUR. Nagrađeni projekti dolaze iz raznih oblasti kao na primer precizne poljoprivrede, energetske i resursne efikasnosti, upravljanja otpadom, obnovljivih izvora energije i ekoloških proizvoda.

Program zelenih inovacionih vaučera pokrenut je pre godinu dana u Srbiji u cilju promocije zelenih tehnologija i resursne efikasnosti kao ključnih elemenata za tranziciju prema zelenoj privredi. Program implementira EBRD, finansira Austrijski DRIVE (Delivering Resource Efficiency Investments) program i podržava Centralno-evropska inicijativa (CEI) iz Italije.

Svečanosti su prisustvovali Viktor Nedović, državni sekretar u Ministarstvu za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, Filip Abramović, pomoćnik ministra zaštite životne sredine zadužen za upravljanje otpadom, Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede zadužena za preduzetništvo i Žužana Hargitai, direktorka EBRD za zapadni Balkan.

EBRD je pokrenuo novu fazu programa koji će podržati projekte sa većim potencijalom za povećanje resursne efikasnosti i povećao vrednost vaučera koji dodeljuje na 50.000 EUR. Prijave za mega vaučere otvorene su od 29. novembra 2018. Zainteresovana preduzeća u saradnji sa istraživačko-razvojnim organizacijama mogu se prijaviti na internet stranici http://inovacionivauceri.ebrd.rs.


Ove godine vaučerima su nagrađeni projekti kompanija Desing d.o.o. Beograd, Grafostil d.o.o. Kragujevac, GreenDay d.o.o. Beograd, NIP INOX d.o.o. Donja Mutnica, SABA BELČA d.o.o. Preševo , Stevanovićtrafo d.o.o. Niš , TRACO d.o.o. Beograd, Zlatibor Gradnja-Kop d.o.o. Užice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.