Izvor: eKapija | Sreda, 19.09.2018.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novih 20 mil EUR za MSP u Srbiji kroz sporazum EBRD i Addiko banke

(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko banka nastavili su saradnju na polju podrške razvoju malih i srednjih preduzeća kroz novi dugoročni kreditni sporazum u vrednosti od 20 mil EUR.

Ugovor koji je potpisan predstavlja treći po redu aranžman između EBRD i Addiko Bank a.d. Beograd, saopštila je ova banka.

Henri Rasel (Henry Russell), direktor odeljenja za finansijske institucije za region Zapadnog Balkana u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), izjavio je da je nastavak ove uspešne saradnje izuzetno bitan za strateški razvoj konkurentnosti sektora malih i srednjih preduzeća kao zamajca celokupne ekonomije.

- Proširujemo saradnju jer smo veoma zadovoljni dosadašnjim rezultatima i efektima koje smo ostvarili u okviru dva prethodna aranžmana. EBRD i Addiko Grupa razvijaju partnerske projekte i u drugim zemljama u regionu koji su odlično ocenjeni, posebno od kada se EBRD nalazi u vlasničkoj strukturi Addika, odnosno od 2015. godine - rekao je Rasel.

Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd, istakao je da mala i srednja preduzeća predstavljaju jednu od kategorija privatnih preduzeća koja može da se pohvali konstantnim rastom i razvojem, naglašavajući da je za Addiko banku veoma inspirativan rad sa njima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.