Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.06.2018.| 15:53

Ministarstvo privrede podstiče direktne investicije sa 4,2 mil EUR - Raspisan konkurs za proizvodni i sektor usluga međunarodne trgovine

(Foto: Number1411/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija, a kako eKapija saznaje iz ovog ministarstva, opredeljeno je više od 4,2 mil EUR.


Poziv je namenjen privrednim društvima koja realizuju investicione projekte u proizvodnom sektoru i sektoru usluga međunarodne trgovine.

Sredstva podsticaja za privlačenje direktnih investicija se ne mogu dodeliti za investicione projekte u sektoru saobraćaja, razvoja softvera osim ako nisu u funkciji unapređenja proizvoda, proizvodnog procesa ili pružanja usluga međunarodne trgovine, ugostiteljstva, igara na sreću, trgovine, proizvodnje sintetičkih vlakana, uglja i čelika, rudarstva, duvana i duvanskih prerađevina, oružja i municije, brodogradnje pomorskih trgovačkih plovila na sopstveni pogon preko 100 bruto registrovanih tona, aerodroma, logističkih centara, komunalnom sektoru i sektoru energetike, širokopojasne mreže, ribarstva i akvakulture.

Konkurs se sprovodi u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, a na njihovu adresu šalju se i prijave za dodelu sredstava, kao i propratna dokumentacija.

Iz RAS-a za naš portal objašnjavaju da je konkurs raspisan na osnovu Uredbe o podsticajima za 2018. koja je doneta 8. marta, a precizirana 19. maja.

- Ovom uredbom se reguliše da se konkurs raspiše za sve koji će zaposliti manje od 100 ljudi. Novina je i to da su predviđena ulaganja u sektor turizma - objašnjavaju u RAS-u.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a detalje možete pogledati OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.