NavMenu

Još 340 mil EUR za inovativne kompanije - EIF i UniCredit Group uvećavaju kreditnu liniju za MSP u osam zemalja

Izvor: eKapija Utorak, 08.05.2018. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)Ilustracija
Evropski investicioni fond i UniCredit Group potpisali su u ponedeljak, 7. maja, Ugovor o povećanju kreditne linije InnovFin fonda za podršku inovativnim malim i srednjim preduzećima i "mid-kapovima" u osam evropskih zemalja.

To će omogućiti UniCredit Group da putem banaka i lizing jedinica plasira kredite u ukupnoj vrednosti od 340 mil EUR inovativnim kompanijama u BiH, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Srbiji, saopšteno je iz UniCredit Group.

Zajedno sa ranije potpisanim portfolijom od 160 mil EUR, MSP sektor i mid-kapovi iz ovih zemalja imaće na raspolaganju ukupno 500 mil EUR.

Ova transakcija je rezultat podrške Horizon 2020, EU programa za istraživanje i inovacije, i Evropskog fonda za strateške investicije (EFSI).

Podršku u garancijama za UniCredit banke u BiH i Srbiji daće Evropski investicioni fond, pod okriljem programa Horizon2020, dodaje se.

- Povećanjem ovog krovnog sporazuma, koji je danas objavljen, više od 500 inovativnih malih i srednjih preduzeća koristiće nove mogućnosti finansiranja koje UniCredit pruža u osam različitih zemalja putem svojih 13 podružnica - izjavio je izvršni direktor EIF-a Pier Luigi Gilibert.


Carlo Vivaldi, direktor CEE divizije u UniCredit Group, rekao je da će povećanjem kreditne linije olakšati preduzećima pristup finansijama, što ubrzava razvoj lokalnih ekonomija.

- Ovo potvrđuje našu posvećenost klijentima u regionu Centralne i Istočne Evrope - rekao je Vivaldi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.