Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.04.2018.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Još 10 mil EUR za mala i srednja preduzeća u Srbiji - EBRD odobrila novu kreditnu liniju Addiko banci

Danijel Berg i Vojislav Lazarević
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je novi sporazum sa Addiko bankom o odobravanju kreditne linije iz Trade Finance programa u iznosu od 10 mil EUR, što predstavlja nastavak prošlogodišnje saradnje namenjene razvoju malih i srednjih preduzeća i podršci velikim preduzećima, saopštila je ova banka.

- Veoma smo zadovoljni podrškom Addiko banke malim i srednjim preduzećima, kao i kompanijama koje se bave izvozom i zadovoljstvo nam je da uz pomoć Trade Finance programa pružimo podršku u daljem razvoju na srpskom tržištu - rekao je Danijel Berg, generalni direktor EBRD-a za Srbiju.

Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd, istakao je da nova linija pruža značajne mogućnosti lokalnim preduzećima u ostvarenju biznis planova i daljem razvoju poslovanja, što potvrđuje i zainteresovanost malih i srednjih preduzeća (MSP) u prethodnom kreditnom ciklusu.

Sredstva iz ove kreditne linije, ističe se u saopštenju, namenjena su za kratkoročne revolving kredite lokalnih preduzeća iz segmenta MSP, kao podrška u povećanju obima pristupa izvoznoj i uvoznoj trgovini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.