Izvor: eKapija | Ponedeljak, 26.02.2018.| 11:10

Treći konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta - Od odlaganja krivičnog gonjenja 445 miliona dinara

Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)
Ministarstvo pravde objavilo je u petak (23. februara 2018. godine) novi konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), a ukupan iznos sredstava koji je predviđen za dodelu je 445 miliona dinara.

U pitanju je treći javni konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta, a ovogodišnji predviđeni iznos za dodelu je za gotovo 100 miliona dinara veći u odnosu na prethodna dva konkursa, navedeno je na sajtu tog ministarstva.

Pravo učešća na konkursu imaju svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa (zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad...), a predlog o raspodeli sredstava donosi Komisija Ministarstva pravde sačinjena od predstavnika relevantnih institucija - tužilaštva, ministarstava zdravlja, prosvete, kulture, rada i pravde.

Zainteresovani za učešće prijave treba da podnesu u roku od 20 dana od objavljivanja konkursa, na adresu Ministarstva pravde, a sve informacije o načinu konkurisanja, kao i kriterijumi na osnovu kojih će sredstva biti dodeljena, nalaze se u konkursnoj dokumentaciji.

Ministarstvo pravde je prvi Javni konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta raspisalo marta 2016. godine, kada je oko 351 milion dinara bilo raspodeljeno na 67 korisnika, među kojima su su bile mahom škole, centri za socijalni rad, domovi zdravlja, bolnice, domovi za stara lica i gerontološki centri... Drugi konkurs je raspisan marta 2017. godine, a sredstva u istom iznosu su raspoređena na 98 korisnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.