Izvor: eKapija | Sreda, 31.01.2018.| 15:59

Raspisan konkurs za podršku razvoju preduzetništva u Beogradu - Rok za prijave 28. februar

Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)
Sekretarijat za privredu grada Beograda raspisao je danas javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoju preduzetništva u 2018. godini, prenosi Beoinfo.

Prema rečima sekretara za privredu Milinka Veličkovića, konkurs je otvoren do 28. februara.

– Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine. Ukupno izdvojena sredstva za podršku razvoju preduzetništva u ovoj godini iznose 20 miliona dinara – istakao je Veličković.

On je dodao da su ciljevi dodele prevashodno zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti.

– Pored toga, cilj je i otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda - rekao je gradski sekretar za privredu.

On je podsetio da se ovaj program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2018. godinu, kroz direktnu podršku mikro, malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima.

Više informacija o konkursu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.