Izvor: eKapija | Sreda, 06.12.2017.| 11:04

Čačak podstiče konkurentnost poslovanja - Prijavljivanje preduzeća do 14. decembra

(Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Grad Čačak raspisao je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava za 2017. godinu, u okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja za period 2017-2019.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, sredstva se dodeljuju za podsticanje konkurentnosti, kroz podršku proizvodnih inovacija koje imaju mogućnost direktne primene i definisane koristi u lancu vrednosti proizvoda, razvoja koperativa, klastera i drugih oblika udruživanja sa ciljem zajedničkog nastupa na trećim tržištima ili kod dominantnog kupca, dobijanja međunarodnih sertifikata sa ciljem omogućavanja izlaska domaćih kompanija na inostrana tržišta i obezbeđivanja sredstava za proširenje ili izgradnju novih proizvodnih kapaciteta.

Kako je za eKapiju rečeno u toj gradskoj upravi, za ove namene je ovogodišnjim budžetom predviđeno 14 miliona dinara, dok bi u naredne dve godine ti iznosi trebalo da se kreću između 15 i 20 miliona dinara.

Za sredstva mogu konkurisati domaći i strani investitori, mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji imaju projekte kojima se podstiče konkurentnost i koje posluju na teritoriji Čačka.

Kako je navedeno, za meru podsticanja konkurentnosti, jednom privrednom subjektu mogu biti dodeljena sredstva u maksimalnom iznosu do 13 miliona dinara u toku tri uzastopne fiskalne godine.

Prijave se dostavljaju Gradskoj upravi Čačka, do 14. decembra do 15 časova, ili, kako je navedeno, do utroška sredstava.

Više informacija o uslovima konkurisanja pogledajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.