NavMenu

Za nabavku poljomehanizacije 250 miliona dinara - Razvojni fond Vojvodine raspisao konkurs za dugoročne kredite

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 16.10.2017. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Brian Kinney/shutterstock.com)Ilustracija
Razvojni fond Vojvodine (RFV) raspisao je Konkurs za dugoročne kredite za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije. Proizvođači su tako dobili mogućnost da po veoma povoljnim uslovima nabave potrebnu opremu, a moguće je i da će resorni sekretarijat uskoro raspisati konkurs, te će poljoprivrednici koji nabave mehanizaciju dobiti mogućnost da refundiraju deo uloženog novca.

Osnovni ciljevi dodele kredita su podrška razvoju i unapređenju poljoprivrede putem povećanja nivoa tehničke opremljenosti, povećanje obima, efikasnosti i intenziviranja poljoprivredne proizvodnje, povećanje produktivnosti, podizanje stepena konkurentnosti i zaštite životne sredine. Za realizaciju pomenute kreditne linije planirano je 250 miliona dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji AP Vojvodine, koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava, s aktivnim statusom i izmirenom naknadom za odvodnjavanje.


Iznos kredita je od 100.000 do 5.000.000 dinara, a kamatna stopa je 1,5%. Sopstveno učešće je najmanje 20% predračunske vrednosti pogonskih mašina, odnosno bez učešća za nabavku priključnih mašina.

Rok vraćanja kredita je do pet godina, uz grejs period od šest meseci.

Konkurs je otvoren do iskorišćenja svote planirane za njegovu realizaciju ili do donošenja odluke nadležnog organa o njegovom zatvaranju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.