Izvor: Beta | Petak, 04.08.2017.| 12:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za mala i srednja preduzeća u modnoj industriji i turizmu 2,6 mil EUR - EU sufinansira 75% vrednosti projekta

(Foto: Vtmila/shutterstock.com )
Agencija za mala i srednja preduzeća Evropske unije (EASME) objavila je javni poziv u okviru COSME programa za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u oblasti modne industrije i turizma.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, na javni poziv se mogu prijaviti projekti razvoja novih proizvoda i materijala, dizajna i proizvodnje, maloprodaje i marketinga, kao i projekti usmereni ka razvoju kreativnih industrija u različitim oblicima turizma (aktivni turizam, poslovni, kulturni turizam i dr.), i to na tržištu EU ili međunarodnim tržištima.

Ovaj instrument COSME programa, objašnjeno je, usmeren je na unapređenje i podršku akceleratorima, inkubatorima i drugim organizacijama za podršku visokotehnološkim, inovativnim i kreativnim start-ap kompanijama i malim i srednjim preduzećima.

Podnosioci prijave moraju formirati međunarodni konzorcijum – poslovnu mrežu sačinjenu od privatnih ili javnih institucija koji pružaju podršku start-ap kompanijama i malim i srednjim preduzećima (poslovni inkubatori, akceleratori i druge relevantne organizacije), nosilaca javnih ovlašćenja na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou i profitnih organizacija. Konzorcijum moraju da čine najmanje četiri pravna subjekta iz tri zemlje EU ili zemalja članica COSME.

Ukupan iznos budžeta javnog poziva je 2.600.000 EUR, od čega je za modnu industriju opredeljeno 1.600.000 EUR, za turizam 1.000.000 EUR, a sufinansira se maksimalno do 75% ukupne vrednosti projekta.

Prijava se podnosi elektronski do 19. oktobra 2017.

Detaljnije pogledajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.