NavMenu

Za razvoj poslovne infrastrukture na lokalu još 130 miliona dinara - Rok za prijave 14. avgust

Izvor: Tanjug Nedelja, 16.07.2017. 17:55
Komentari
Podeli
(Foto: Romolo Tavani/shutterstock)
Ministarstvo privrede raspisalo je još jedan poziv lokalnim samoupravama za prijavu dodatnih infrastrukturnih projekata koji će se u ovoj godini finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture, a za čiju realizaciju je izdvojeno 130 miliona dinara.

Prvi javni poziv za ovaj program, kažu u ministarstvu, raspisan je početkom godine, a nakon sprovedenih javnih nabavki za odobrene projekte ministarstvo je ostvarilo uštedu od 130 miliona dinara, te se ovaj javni poziv odnosi na raspodelu ušteđenih sredstava.

- U okviru ovog programa Ministarstvo privrede ove godine već sa 365,8 miliona dinara sufinansira 26 projekata izgradnje i obnove saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovnih zona i njihovog povezivanja sa okruženjem - kažu u Ministarstvu privrede.

Programom podrške razvoju poslovne infrastrukture u 2017. godini, koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta, Ministarstvo sufinansira projekte lokalnih samouprava u iznosima do 60% od vrednosti projekta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.


Više informacija o ovom javnom pozivu, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, možete pogledati OVDE.

Rok za prijavu projekata je 14. avgust 2017. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.