Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.06.2017.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za preduzeća u Srbiji 30 mil EUR - EIB i ProCredit banka potpisale ugovor o novoj kreditnoj liniji

Sa potpisivanja
Evropska investiciona banka (EIB) i ProCredit banka potpisali su juče (7. juna 2017. godine) u Frankfurtu ugovor o novoj kreditnoj liniji, vrednoj 30 mil EUR, koja će biti namenjena daljoj finansijskoj podršci malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Ovaj značajan ugovor potpisali su Mateo Rivelini, direktor EIB za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan, i Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke u Srbiji.

Kako je saopštila banka, sredstva iz ove kreditne linije biće odobravana klijentima ProCredit banke koji se bave proizvodnjom, trgovinom i uslugama, a čije je poslovanje u skladu sa etičkim, društvenim i ekološkim standardima ProCredit banke.

Igor Anić, član Izvršnog odobra ProCredit banke, ukazao je na važnost ovog ugovora i nove kreditne linije za mala i srednja preduzeća u Srbiji.

- Ovo je dobra poruka za sve privrednike u Srbiji. Potpisivanjem novog ugovora EIB i naša banka su potvrdili posvećenost istim vrednostima i principima, kao i našu rešenost da nastavimo sa uspešnom saradnjom. Takođe, ovim ugovorom smo potvrdili našu zajedničku posvećenost daljem unapređenju privrednog ambijenta i stvaranju uslova za nova zapošljavanja u Srbiji – objasnio je Anić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.