Izvor: eKapija | Utorak, 06.06.2017.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za razvoj socijalnog preduzetništva 40.000 EUR - Prijave na konkurs Ideja za bolje sutra do 7. jula

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija, UniCredit banka i Smart kolektiv predstavili su danas treće izdanje konkursa Ideja za bolje sutra, u okviru kojeg će biti dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 EUR.

Ovom prilikom, kako je saopšteno, organizatori su pozvali socijalna preduzeća da prijave svoje ideje za proizvode i usluge koje na najbolji način mogu da predstavljaju Srbiju u inostranstvu i na taj način ostvare svoju viziju.

Na konkursu mogu da učestvuju pravna lica koja deluju po principima socijalnog preduzetništva, kao što su male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice, poljoprivredna gazdinstva, kao i preduzeća koja proizvode dobra ili pružaju usluge na tržištu. Osim toga, važno je da svi oni koji se prijave na konkurs pokažu da se u osnovi njihove delatnosti nalazi snažna motivacija da doprinesu pozitivnim promenama u društvu. Rok za prijavu najboljih ideja je 7. jul 2017. godine.

Konkurs Ideja za bolje sutra je organizovan u nekoliko faza, a trajaće ukupno 10 meseci. U prvoj fazi, koja traje od 6. juna do 7. jula, navedene kategorije će moći da prijave ideje za koje smatraju da mogu da doprinesu poboljšanju imidža naše zemlje u inostranstvu i unapređenju njenog izvoznog potencijala. Komisija će tokom druge faze izabrati kandidate koji su predložili najbolje ideje, sa kojima će stručnjaci raditi na razvoju biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, tokom treće faze, stručna komisija će na osnovu ustanovljene socijalne komponente, inovativnosti predloženih ideja, preduzetničkog duha i održivosti projekta, izabrati od 5 do 7 najboljih ideja, navedeno je u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.