Izvor: eKapija | Ponedeljak, 29.05.2017.| 16:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Razvojni fond Vojvodine odobrio 456 miliona dinara kredita od početka 2017.

Ilustracija (Foto: Number1411/shutterstock.com)
Nadzorni odbor Razvojnog fonda APV usvojio je na sednici 26.05.2017. godine finansijske izveštaje za prethodnu godinu, a kako je saopštio direktor ovog Fonda Goran Savić, u 2017. godini ukupno je odobreno 455.984.744 dinara kredita, kroz 79 pojedinačnih zahteva.

- Donošenjem novih uslova i novih konkursnih linija, sasvim sigurno smo privrednicima i poljoprivednicima omogućili povoljniji oblik finansijskog kreditiranja i time podstakli razvoj domaće privrede - navedeno je u saopštenju.

- Zainteresovanost je znatno povećana što pokazuje podatak da smo u 2017. godini odobrili više sredstava nego što je to bio slučaj u prethodne četiri godine. Ovom prilikom bih još jednom pozvao sve poljoprivrednike i privrednike koji posluju na teritoriji Vojvodine da prate naše konkurse i tako sebi omoguće najpovoljnije oblike finansiranja i najbolje uslove koji se trenutno mogu naći na domaćem finansijskom tržištu - dodao je Savić.

U Fondu podsećaju da je trenutno otvoreno osam kreditnih linija od kojih su tri za razvoj privrede, tri za razvoj poljoprivrede, jedna za predfinansiranje evropskih i bilateralnih projekata i jedna za investiciono opremanje radnih, poslovnih i agroindustrijskih zona kroz sufinansiranje sa lokalnim samoupravama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.