Izvor: eKapija/Tanjug | Ponedeljak, 06.03.2017.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Razvojna agencija Srbije objavila nove programe podrške preduzetništvu

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Razvojna agencija Srbije raspisala je osam programa podrške preduzetništvu bespovratnim sredstvima u okviru kampanje Kreiraj život. Reč je o programima podrške mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima u 2017. godini, a nudi se do 70% bespovratnih sredstava za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

Prvih šest programskih paketa već je dostupno zainteresovanima, a ostala dva programa će biti dostupna kada Ministarstvo privrede bude završilo sve neophodne administrativne poslove.

- Za prvih šest programa, namenjenih početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza opredeljeno je 435 miliona dinara - naveo je v.d. direktora RAS Željko Sertić.

Sedmi program se odnosi na mentoring i za njega je izdvojeno oko 20 miliona dinara, a osmi program za podršku privrednicima koji otvaraju nova radna mesta. Taj program se sprovodi po Uredbi o privlačenju investicija Vlade Srbije, istakao je Sertić.

Programi koje je RAS predstavio su deo podrške Ministarstva privrede preduzetništvu i MSP preduzećima za koje je ove godine obezbeđeno više od 18 milijardi dinara za sve programe vlade u prvoj godini Decenije preduzetništva.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.