NavMenu

Još osam programa za podršku preduzetništvu - Za prvih šest linija spremno 435 miliona dinara

Izvor: Tanjug Petak, 03.03.2017. 15:04
Komentari
Podeli
(Foto: Romolo Tavani/shutterstock)
Razvojna agencija Srbije (RAS) pokrenula je u petak (3. marta 2016. godine) kampanju "Kreiraj život" koja obuhvata osam programa podrške namenjenim mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima.

U2017. biće dodeljena bespovratna sredstava kroz sufinansiranje i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije, rečeno je na zvaničnom predstavljanju kampanje.

- Za prvih šest programa, namenjenih početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza, opredeljeno je 435 miliona dinara. Ti programi će već od ponedeljka (6. marta 2017. godine) biti dostupni privrednicima. Pored toga, u naredne dve nedelje biće na raspolaganju i program mentoringa, za koji je izdvojeno oko 20 miliona dinara, kao i program za podršku privrednicima koji zapošljavanju nove radnike, a koji se sprovodi po Uredbi o privlačenju investicija Vlade Srbije - istakao je v.d. direktora RAS Željko Sertić.


Sertić je dodao da će za sprovođenje programa širom Srbije od velikog značaja biti mreža od 16 regionalnih razvojnih agencija, a koje će biti na raspolaganju privrednicima za više informacija.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac rekao je da je raspisivanje programa deo globalnog plana državnog razvoja vertikalne industrijske politike. On je takođe dodao da je država obezbedila sredstva za mnogobrojne programe i to ne samo iz budžeta, već i iz međunarodnih finansijskih institucija poput Svetske banke i Nemačke razvojne banke KfW.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.07.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U narednim godinama u planu gradnja i modernizacija oko 2.000 kilometara pruga u Srbiji

U narednim godinama plan je da u Srbiji bude izgrađeno ili modernizovano ukupno oko 2.000 kilometara koloseka i da se na taj način obnovi gotovo u potpunosti celokupna mreža pruga u našoj zemlji, sa ciljem da se manifestacija Ekspo 2027 u Beogradu dočeka sa još savremenijom, efikasnijom i bezbednijom železnicom, ukazala je Jelena Tanasković, direktorka Infrastrukture železnice Srbije. - Modernizacija železničkog Koridora 10 kroz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.