Izvor: eKapija | Sreda, 01.03.2017.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za nabavku opreme malim preduzećima namenjeno 550 miliona dinara - Moguće sufinansiranje do 25%

(Foto: Romolo Tavani/shutterstock)
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini, za šta je namenjeno 550 miliona dinara.

Za subvencionisanje nabavke opreme malim preduzećima u ovoj godini koristiće se i neutrošena sredstva iz 2016. godine u iznosu od 17,7 miliona dinara, koja su preneta Razvojnoj agenciji Srbije.

Cilj programa je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva su namenjena za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme ili mašina, transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta i novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara.

Preduzeća mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Obavezno je učešće u visini od 5% neto vrednosti proizvodne opreme, dok će se preostalih 70% obezbediti iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanije uključenih u sprovođenje ovog programa.

Iznos odobrene bespovratne pomoći u Uredba o utvrđivanju Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017 godinvisini do 25% neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara.

Ministarstvo će, nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanije za učešće u programu, objaviti javni poziv privrednicima za dodelu bespovratnih sredstava.

Za više detalja, pogledajte Uredbu o utvrđivanju Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017 godini.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.