Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.02.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za početnike u poslovanju 500 miliona dinara - Ministarstvo privrede objavilo poziv za dodelu podsticajnih sredstava preduzetnicima

U cilju pružanja podrške osnivanju i opstanku novih preduzeća Ministarstvo privrede uputilo je danas javni poziv nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju, ali i privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja, za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava (do 20% ukupnog ulaganja).

Ova finansijska podrška privrednicima se pruža u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godini koji predstavlja kombinaciju 30% bespovratnih sredstava države i 70% povoljnog kredita Fonda za razvoj. Za njegovu realizaciju Ministarstvo privrede je opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će Fond za razvoj plasirati 350 miliona dinara kreditnih sredstava.

Ministarstvo privrede i Fond za razvoj realizovali su ovaj program i prošle godine i podržali 220 privrednika i početnika u poslovanju, navedeno je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva privrede.

Javni poziv za ovu godinu je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Fonda za razvoj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.