Izvor: Beta | Sreda, 18.01.2017.| 11:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za inovativne kompanije još 160 mil EUR - EIF i UniCredit finansiraju mala preduzeća u 8 zemalja u regionu

(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Evropski investicioni fond (EIF) i UniCredit potpisali su u Beču na Euromoney konferenciji InnoFin sporazum o garancijama sa ciljem da se poveća kreditiranje inovativnih malih i srednjih preduzeća (MSP) u osam zemalja, uključujući Srbiju.

Sporazum InnoFin omogućava UniCreditu da preko svojih banaka ponudi dodatno finansiranje od 160 mil EUR inovativnim kompanijama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Banke u Srbiji i BiH će biti podržane garancijama koje obezbeđuje EIF, kao i od strane programa Horizon 2020, dok će garancije za banke u članicama EU biti podržane od strane Investicionog plana za Evropu.

- Zahvaljujući novom krovnom sporazumu i široko rasprostranjenoj mreži imamo mogućnost da dodatno podržimo razvoj inovativnih malih i srednjih preduzeća u različitim zemljama u kojima će naši klijenti imati lakši pristup finansiranju, ali i povoljnijim cenama - rekao je direktor UniCredit za poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi Karlo Vivaldi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.