NavMenu

Grad Zrenjanin sa milion dinara podržava žensko preduzetništvo

Izvor: Beta Četvrtak, 15.12.2016. 08:53
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Grad Zrenjanin će u budžetu za 2017. godinu opredeliti milion dinara za podršku ženskom preduzetništvu, izjavila je u sredu, 14. decembra 2016. godine, zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica.

Ona je na skupu o uvođenju rodno senzitivnog upravljanja privredom na lokalnom nivou u Gradskoj kući u Zrenjaninu rekla da će to biti učinjeno kroz poseban projekat - podsticaj za razvoj preduzetništva, a kroz ekonomsko osnaživanje žena.

Edukaciju o uvođenju rodno senzitivnog upravljanja privredom na lokalnom nivou realizuju Udruženja poslovnih žena Srbije i Ženska parlamentarna mreža, uz podršku Kanadske ambasade, a Zrenjanin je jedan od tri grada u Srbiji u kojima se održavaju radionice, uz Kraljevo i Vranje.

Poslanica i članica Ženske parlamentarne mreže Dubravka Filipovski rekla je da je rodno odgovorno budžetiranje u Srbiji od prošle godine, prvi put u istoriji parlametarizma, postalo deo Zakona o budžetu i Zakona o budžetskom sistemu.

Kako je navela, rodno odgovorno budžetiranje je deo Ustava Austrije i dalo je veoma pozitivne pomake u razvoju ekonomije, a Filipovski je izrazila očekivanje da će to biti slučaj i u Srbiji.


- Ove godine je 26 institucija države Srbije bilo u obavezi da sprovede rodno odgovorno budžetiranje, a do 2020. godine je period implementacije, što znači da sve lokalne samouprave do tog perioda moraju da sprovedu Zakon.

Filipovski je ukazala da se u parlamentu svake godine prati koje su to opštine i kako spovode rodno odgovorno budžetiranje, a Ministarstvo finansija je za sve opštine odredilo plan sprovođenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.