Izvor: eKapija | Utorak, 10.12.2019.| 09::18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Naučna konferencija: Četvrta industrijska revolucija

Organizator: Savez inženjera i tehničara Srbije

13.12.2019 , Beograd

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)

U organizaciji Saveza inženjera i tehničara Srbije u petak, 13. decembra 2019. godine, biće održana Naučna konferencija "Četvrta industrijska revolucija".

Suorganizatori Konferencije su Inženjerska akademija Srbije. Inženjerska komora Srbije i Naučno stručno društvo za zaštitu životne sredine Srbije ECOLOGICA.

Četvrta industrijska revolucija kao glavnu karakteristiku ima uklanjanje barijera između ljudi i mašina, a kao nosioce veštačku inteligenciju, nanotehnologije, Internet of Things, robotiku, biotehnologije, kvantno računarstvo i dr. Neke od ovih tehnologija su još u ranoj fazi razvoja dok su druge dostigle tačku kada se tehnologije počinju međusobno da dopunjuju i utiču na razne domene.

Cilj Konferencije je upravo upoznavanje sa izazovima koje nova industrijska revolucija nosi, kao i sa njenim dostignućima u različitim oblastima inženjerstva. Eminentni predavači po pozivu, stručnjaci iz zemlje i inostranstva omogućiće prisutnima da se upoznaju sa savremenim tokovima i onim što je do sada postignuto, kako u svetu, tako i kod nas.