Izvor: eKapija | Ponedeljak, 17.04.2023.| 12::10
Izdvojite članak Odštampajte vest

18. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA

Organizator: SAS-DAB Beograd

11.05-16.06.2023 , Likovna galerija , Beograd
(Foto: Free-Photos from Pixabay )

Ovogodišnje, 18. izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA biće održano od 11. maja do 17. juna u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kultunog centra Beograda.

Program „Bina pre Bine” počinje 6. maja u Likovnoj galeriji pod nazivom ŽENE U ARHITEKTURI i on će biti realizovan u saradnji sa Odborom za arhitekturu grada Beča i sa udruženjem ŽAD. Ideja programa je prezentacija dosadašnjeg rada, kao i međusobna razmena i saradnja oko budućih aktivnosti na promocijama regionalnog stvaralaštva žena arhitekata.

Manifestaciju će 11. maja u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda otvoriti izložba „Daljina koja spaja” posvećena radu arhitekte Bratislava Toškovića, koji će sa publikom podeliti svoja dostignuća za koja je od Udruženja arhitekata Srbije dobio Veliku nagradu arhitekture za životno delo za 2021. godine. Široki spektar različitih projekata po nameni – komercijalnih, zdravstvenih, proizvodnih, poslovnih, od objekata velike kvadrature do male električne stanice, povezuje Toškovićeva doslednost u istrajavanju najvišim kriterijumima, dokazujući u kontinuitetu vrhunske arhitektonske i graditeljske rezultate.

Više informacija