Izvor: eKapija | Sreda, 29.03.2023.| 11::09
Izdvojite članak Odštampajte vest

36. Savetovanje CIGRE Srbija 2023

Organizator: Međunarodni savet za velike električne mreže Cigre Srbija

22.05-26.05.2023 , Zlatibor
(Foto: Halfpoint/shutterstock.com)

Cilј 36. savetovanja CIGRE Srbija je da okupi naučne i stručne delatnike, organizacije iz oblasti nauke, elektroprivrede i elektroindustrije, koji će kroz pisane stručno-naučne radove i sveobuhvatnu stručnu raspravu dati svoj doprinos rešavanju aktuelnih problema vezanih za rad i razvoj elektroenergetskog sistema.

36. savetovanje CIGRE Srbija se održava u godini u kojoj će se, prema svim relevantnim sagledavanjima i najavama za 2023. godinu, nastaviti sveobuhvatna energetska kriza u Evropi i delimično u svetu.

U okviru svih aktuelnih tema važnih za prevazilaženje postojeće energetske krize i za razvoj elektroenergetskog i energetskog sektora biće svakako i najavlјene moguće reforme panevropskog tržišta električne energije koje je inicirano neodrživim rastom tržišnih cena električne energije.

Završetak investicionih projekata su uvek aktulene teme, pa će tako biti govora i o završetku TE Kostolac B3 i o završetku ili privođenju kraju izgradnje vetrolektrana i solarnih elektrana koje će biti priklјučene na prenosni sistem i na distributivni sistem.

Više informacija