Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.04.2014.| 16:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Korak po korak do kupca u EU- 21. maj 2014. International Financial Agency, Beograd

Organizator: IFA d.o.o. Beograd

21.05.2014 , Beograd
(Foto: Ivana Vuksa)

Trening KORAK PO KORAK DO KUPCA U EU održava se po drugi put 21. maja 2014. godine od 10:00 do 16:00 sati

"IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY" d.o.o., Beograd, ul. Đorđa Nešića 2

PRAKTIČNA PRIMENA METODA ZA PRONALAŽENJE KUPACA I SKLAPANJE IZVOZNIH UGOVORA – NA NAČIN KAKO SE TO RADI U EU

Cilj treninga je predstavljanje aktuelnih načina i metoda kako pronaći potencijalnog kupca u inostranstvu i ostvariti prodaju. Sklapanje ugovora sa samo jednim značajnim ino kupcem, bila to multinacionalna kompanija, veliko ili srednje preduzeće sa nacionalnom pokrivenošću u nekoj od razvijenijih zemalja ili zemalja sa velikom populacijom, podiže prihode i profite za deset, dvadeset, pa i više procenata. Izlazak na internacionalno tržište, otvara neograničene potencijale za razvoj vlastitog biznisa i uvećanje prihoda.

Izvozno orijentisane kompanije uče od konkurenata iz celog sveta, prate savremene trendove, tehnologije, unapređuju postojeće i razvijaju nove proizvode i tako same postaju još bolje, fleksibilnije i efikasnije. Iskustva i znanja stečena na inostranim tržištima primenjuju i u borbi sa konkurencijom na domaćem tržištu. One su žilavije i otpornije i tako pored osvajanja novih tržišta, lakše brane svoju teritoriju,

Domaće tržište je zasićeno, opterećeno trenutnim problemima, nelikvidnošću i potrebna je velika borba za osvajanje svakog procenta tržišnog udela. Ono je ograničeno svojom veličinom i izloženo je stalnom pritisku lokalnih i internacionalnih konkurenata. Potreban je ogroman napor da bi se povećali prihodi i pridobili novi klijenti.

Privrednici bi trebali stalno da imaju na umu: da ako nećete vi njima, doći će oni vama:

Trening je namenjen: direktorima, tim liderima, menadžerima, spoljnotrgovinskim stručnjacima i svima koji se bave poslom izvoza ili nameravaju da započnu ovu važnu poslovnu aktivnost.

Interaktivni trening seminar je u praksi dokazana simbioza teoretskog znanja i praktičnog iskustva.

Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u samostalnom radu u ovoj veoma važnoj oblasti pronalaženja novih kupaca, sklapanja ugovora i nastavak saradnje.

Teme na treningu:

Zbog čega izvoz: Šta izvoz znači za svaku kompaniju i ekonomiju

Izvoz je moguć: konkurentske prednosti domaćih kompanija

Definisanje tržišta i identifikacija potencijalnih kupaca: marketingško istraživanje prikupljanje informacija o kupcima, konkurentima, lokalnim običajima. Uticaj transportnih troškova. Informacije iz pravnog i ekonomskog sistema.

Načini prikupljanja informacija

Kreiranje jedinstvene baze podataka

Planiranje izvoznih aktivnosti

Strategija nastupa na izabranim izvoznim tržištima: prodaja preko distributera, direktna prodaja, kombinovani sistem distribucije-prednosti i mane

Selektovanje ključnih kupaca- kriterijumi

Marketingška osnova: elementi internet prezentacije, pisanje promotivnog pisma, power point prezentacija, organizacija prodajnog osoblja- prolazi se kroz konkretan primer

- Prvi telefonski razgovor sa ino kupcem-elementi i način vođenja

- Odlazak na poslovni sastanak- Ko ide?

- Priprema poslovnog sastanka

-Vođenje poslovnog sastanka: otvaranje, definisanje potreba ino kupaca, prodaja koristi, zatvaranje prodaje

- Vođenje poslovnog sastanka- nastavak:

-Verbalna i neverbalna komunikacija

-Tehnike zaključivanja prodaje, reagovanje na primedbe

-Pregovori nakon sastanka do dobijanja prve prudžbine

-Prodaja postojećim kupcima

-Procena učinka službe prodaje

-Praćenje aktivnosti prodajnog osoblja- nedeljni izveštaj

- Nekoliko reči o posle-prodajnim aktivnostima

Predavač: Nikola Lukić, poslovni konsultant sa više od 16 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u internacionalnom i domaćem okruženju i autor knjige "Penjanje uz liticu – Knjiga realne ekonomije". Iskustvo je stekao u saradnji sa multinacionalnim i velikim domaćim kompanijama, malim i srednjim preduzećima i samostalnim preduzetnicima. Tokom karijere, postigao je zapažene rezultate na povećanju prodaje i profitabilnosti kompanija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Posebno je specijalizovan za sledeće oblasti: unapređenje konkurentnosti, razvoj poslovanja, organizacije, razvoj prodaje, ino-prodaje, posleprodajnih aktivnosti, ljudskih resursa, menadžerskih veština… Predavač je i saradnik renomiranih domaćih i internacionalnih konsultantskih kuća i kompanija.

Svaki polaznik dobija materijal sa predavanja,. Pored materijala polaznici u toku dana dobijaju osveženje, kafu u pauzi i zajednički ručak.

Cena jednodnevnog treninga je 15.000 din. + PDV što ukupno iznosi 18.000 dinara


INFORMACIJE:
Dejan Trifunović: 011/208-54-10 208-54-11, office@ifa.co.rs

PRIJAVE: dostaviti na: faks:011/208-54-10 ili 205-54-11; e-mail: office@ifa.co.rs;
Zbog postizanja maksimalnog kvaliteta nastave, broj polaznika je ograničen.