Izvor: eKapija | Utorak, 14.09.2021.| 14::53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Webinar: Refundacija sredstava za implementaciju međunarodnih standarda

Organizator: Unija poslodavaca Crne Gore UPCG Podgorica

17.09.2021 , online , Crna Gora
(Foto: Unplash / Christian Dubovan)


Povodom Javnog poziva Ministarstva ekonomskog razvoja za Program za unapređenje konkurentnosti privrede za 2021. godinu, odnosno Programske linije za uvođenje međunarodnih standarda, sa ciljem unapređenja konkurentnosti tržišta u Crnoj Gori, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u saradnji sa kompanijom Mobes Monte, organizuje besplatan webinar na temu:


„Refundacija sredstava za implementaciju međunarodnih standarda”.


Pravo učešća u Programskoj liniji za uvođenje međunarodnih standarda imaju preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća. Stoga ovaj online seminar ima za cilj da članovima UPCG bliže predstavi ISO standarde, osnovne pojmove, benefite implementacije istih, te mogućnosti povećanja konkurentnosti privrednih subjekata i njihove pozicije na tržištu, prvenstveno kroz usaglašavanje sa zahtjevima međunarodnih standarda.


Webinar će biti održan u petak, 17. septembra, s početkom u 10h, putem Zoom platforme.


Učešće na webinaru je potrebno potvrditi email-om na: office@poslodavci.org ili telefonom na broj: 020 209 251.


Rok za prijavu učešća: četvrtak, 16. septembar, do 14h.


Prijavljeni učesnici će naknadno, putem email-a, dobiti link za Zoom webinar.


Ukupan budžet za realizaciju navedene Programske linije iznosi 300.000€. Ministarstvo ekonomskog razvoja odobrava refundaciju dijela troškova u visini do 70% za mikro i mala preduzeća odnosno do 60% za srednja preduzeća, iznosa opravdanih troškova bez PDV-a, a u maksimalnom iznosu do 4.000€ bez PDV-a, odnosno do 80%, a u maksimalnom iznosu do 5.000€ bez PDV za preduzeća u kojima u vlasničkoj strukturi od minimum 50% učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe koje imaju do 35. godina starosti.


Pravo učešća imaju preduzetnici, mala i srednja preduzeća.


Detaljnije informacije o Programu za unapređenje konkurentnosti privrede za 2021.