Izvor: eKapija | Nedelja, 22.08.2021.| 12::19
Izdvojite članak Odštampajte vest

88. međunarodni poljoprivredni sajam

Organizator: Novosadski sajam a.d. Novi Sad

18.09-24.09.2021 , Novi Sad
(Foto: eKapija)

Novosadski sajam je dobio dozvolu Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za organizaciju priredbi, u terminu od 18. do 24. septembra, kada će biti održan 88. međunarodni poljoprivredni sajam, 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije, saopštio je Sajam.

U odgovoru na dopis Novosadskog sajma, navedeno je da je neophodno da se primene svi protokoli, a to znači da će uslovi za izlagače i posetioce biti - digitalni zeleni sertifikat (potvrda o vakcinaciji ili preležanom KOVID-u 19), negativan brzi antigenski ili PCR test.

Međunarodni poljoprivredni sajam je ključni događaj u oblasti agrobiznisa u ovom delu Evrope i mesto na kojem Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sve relevantne pokrajinske i institucije Grada Novog Sada predstavljaju subvencije za poljoprivrednu proizvodnju, a izlagači najnovija dostignuća u agraru, proizvode i iskustva. Pored brojnih domaćih izlagača, dolazak su najavile i firme iz Češke koja je Zemlja partner, Italije, Španije, Belorusije, Poljske, Holandije, Turske…, kao i zemalja u okruženju, podseća se u saopštenju.