Izvor: eKapija | Ponedeljak, 07.06.2021.| 10::40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Salon vina Kragujevac

Organizator: Udruženje VINSKI VITEŠKI RED ŠUMADIJE

18.06.2021 , Kragujevac

(Foto: Pixabay / Vinotecarium )

Nakon neželjene pauze u 2020. godini, šesti Salon vina Kragujevac, u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije i Wine Expert asocijacije, biće održan u petak, 18. juna. Lokacija Salona je Kongresni centar hotela Kragujevac, a održaće se od 12-20 časova. Ukoliko epidemiološke mere ne budu omogućavale održavanje Salona u zatvorenom prostoru, organizatori su obezbedili i alternativni otvoren prostor atrijuma i letnje bašte hotela.

Kako je najavljeno, pored redovnog pratećeg programa salona biće organizovana izložba muzejske postavke Vinska kraljevska Srbija u galeriji kuće Đure Jakšića u Kragujevcu, kao i promocija programa Centra za vinski turizam Srbije.

Organizatori kažu da je, prema dosadašnjim prijavama, interesovanje za učešće na Salonu veliko - za sada se prijavilo više od 90 vinarija i 15 proizvođača hrane.

Salon vina u Kragujevcu u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije okuplja kako već afirmisane tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupce, kolekcionare i ljubitelje vina. Na salonu su prisutni i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda.